Meubelontwerper

Een meubel ontwerper houdt zich bezig met het ontwerpen van meubels. Hierbij kun je denken aan meubels die we gebruiken binnen ons interieur. Voorbeelden daarvan zijn salontafels, eettafels en stoelen. Een meubel ontwerper ontwerpt ook op maat gemaakte meubelstukken zoals bijvoorbeeld kledingkasten of voorraadkasten voor in de keuken. Dit gebeurd veelal in opdracht van de klant, maar natuurlijk maakt een meubel ontwerper ook een eigen productie. Een dergelijke ontwerper schakel je dus in als je een op maat gemaakt meubelstuk nodig hebt. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat je graag unieke items in je interieur wilt plaatsen. Maar, ook als de ruimte om een aangepast meubel vraagt kun je gebruik maken van een meubel ontwerper. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je een ruimte hebt met een schuine wand, waaronder je graag een kledingkast wilt laten plaatsen. Een kast met standaard afmetingen voldoet dan in veel gevallen niet aan de eisen.

 

Meubel ontwerper voor maatwerk meubels

Een meubel ontwerper houdt zich ook bezig met het materiaal waarvan de items worden gemaakt. In veel gevallen wordt hier hout voor gebruikt. Naast het feit dat dit materiaal sterk en robuust is, geeft het ook een warme uitstraling en is het eenvoudig te bewerken. Veel duurzame meubels worden dan ook gemaakt van hout. Een meubel ontwerper kan er ook voor kiezen om andere materialen te verwerken in het ontwerp. Ook metaal is een veelgebruikt materiaal als het aankomt op het ontwerpen van meubels. Een meubel ontwerper luistert naar de wensen van de klant en maakt op basis van deze informatie een schets. Daarbij wordt er rekening gehouden met de gewenste materiaalkeuze, maar natuurlijk ook met exacte afmetingen. Op deze manier kun je dus beschikken over een uniek maatwerk meubel.

 

Maakt een meubel ontwerper ook meubels?

In veel gevallen combineert een meubel ontwerper zijn werkzaamheden met het vervaardigen van het product. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een meubel ontwerper kan er ook voor kiezen om alleen het ontwerp te maken, en de productie over te laten aan een meubelmaker. Natuurlijk blijft de ontwerper wel de supervisie houden over het uiteindelijke resultaat. Omdat er steeds meer vraag is naar duurzame meubels, kun je bij een meubel ontwerper ook items laten maken die gemaakt worden van lokaal hout. Dit hout is dan vaak afkomstig van een omgezaagde boom die om een goede reden gekapt is. Bijvoorbeeld omdat deze overlast veroorzaakt tijdens een bouwproject of omdat deze voor een gevaarlijke situatie zorgt na stormschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *